Pesca de la pantena

Estació Nàutica Sant Carles de la Ràpita – Delta de l’Ebre

Més informació i reserves:

Parc de Garbí, s/n (Oficina Municipal de Turisme)
43540 Sant Carles de la Ràpita
Tel. (+34) 977 10 10 10

www.enlarapita.com

Per Roman Aixendri
Vídeo edició: Aida Alcoverro

Si viatges a les Terres de l’Ebre i vols gaudir d’un matí divertit en contacte amb la naturalesa i arrodonir-ho amb un vermut, t’oferim participar de la ruta de la pesca de la Pantena. 

La proposta de Sant Carles de la Ràpita per tot l’any, però especialment d’octubre a febrer, és la de revifar un estil de pesca rescatat del segle XII i posar-lo a l’abast de tothom. La Confraria de Sant Pere ens portarà a conèixer una pràctica gairebé mil·lenària així com també ens mostrarà un patrimoni natural d’alt calatge. Cultura i naturalesa com a motor d’un turisme conscient i respectuós amb el territori, amb el medi ambient i amb la pròpia història. 

Turisme actiu i participatiu. En col·laboració amb aquella gent que coneix millor que ningú el paratge deltaic, els propis pescadors, els visitants podran participar d’una pràctica que consisteix a posar una xarxa fixa que aprofita la migració dels peixos i crustacis per actuar com un embut. Un art que premia als pacients, a aquella gent que sap que tot té el seu temps oportú i que, per tant, s’estableix com una bona font d’aprenentatge, també en aquest sentit. 

Turisme per conèixer la gent del territori. La pesca de la Pantena de Sant Carles de la Ràpita promou dinàmiques que ens submergiran en l’estil de vida dels pescadors de la confraria de Sant Pere. Treballarem colze a colze amb ells, compartirem l’èxit d’una bona pesca i sobretot, gaudirem d’una degustació dels elements pescats, que consisteixen principalment en crancs blaus, anguiles, llobarros i moixarres (segons l’època de l’any). 

Una activitat que ens connectarà directament al cor del Delta de l’Ebre durant unes dues hores i en què ens posarem a la pell dels llops de mar del segle XII. Una proposta que servirà per quedar-nos amb ganes de portar a terme més activitats per l’entorn que ens regalen les Terres de l’Ebre, amb els ports de Beseit mirant altius al mar allà a l’oest i la desembocadura del riu Ebre al bell est d’aquest territori que aposta per un turisme diferenciat tot promovent la sensibilització pels actius naturals i patrimonials. 

I per acabar, res millor que un vermut rapitenc per acompanyar la degustació de les captures realitzades, i concloure així una jornada d’immersió a la vida natural de la Ràpita i les Terres de l’Ebre. Tan si ets de les Terres de l’Ebre com d’arreu, apropa’t, participa, comparteix aquesta experiència i redescobreix-te.

Calendari: Es pot fer tots els dies sempre i quan hi hagi un mínim de 5 persones.
Preu: 20€ adults. Menors de 5 anys gratuït. De 5 a 12 anys, 8€.
Inclou: visita guiada, pesca a la Pantena i degustació.
Hora: 11.00h (10.30h temporada d’estiu).
Lloc: Confraria de Sant Pere, llacuna de l’Encanyissada (Ctra. de la Ràpita a Poble Nou).

Durada: 2h